2019 jaar van accepteren?

Al lange tijd wil ik wat schrijven maar kom er niet toe omdat ik me goed moet voelen om te schrijven en aangezien de dagen dat ik me goed voel op één hand te tellen zijn wordt dat lastig. Nou is het niet de bedoeling dat dit een therapeutische sessie wordt waarin ik al mijn zielenroerselen uit de doeken doe maar wou dat wel even kwijt. Maar ben ook zo verdrietig over toestand van dit land en mijn eigen situatie en kom er steeds meer achter dat wij meerdere samenlevingen in een samenleving hebben. Hiermee bedoel ik dat er binnen onze samenleving hele aparte -geheime zo u wilt- samenlevingen zijn. Het beste uit te leggen met de wereld van Harry Potter, een samenleving van ‘muggles‘, mensen die onwetend zijn en daarin een aparte samenleving van wizards, heksen en andere creaturen die continu met elkaar in contact staan in onze wereld via Whatsapp bijvoorbeeld en andere communicatiemiddelen en in een hele aparte wereld leven. Wereld van bijvoorbeeld spirit cooking en af en toe zien wij muggles, want ik ben dat zeker ook, daar wat glimpsen van. Wat dat spirit cooking ook moge zijn. Trouwens, ben eigenlijk meer een ‘halfblood’ in plaats van een muggle vind ik zelf…

Maar de wereld van Harry Potter wordt steeds reëler, de tweedeling althans dat idee krijg ik steeds meer.

Verder wil ik kwijt dat diegene die mijn eerdere blog hierover heeft gelezen weet dat ik soort van voor gek ben verklaard door de autoriteiten terwijl ik daar nooit enige aanleiding voor heb gegeven, nog gedrag nog iets anders maar besef nu dat als autoriteiten iets beweren dan is het zo, althans dat wordt vaak zo aangenomen want waar rook is is vuur, he dan moet er wel wat zijn. Nou dat is dus niet zo. Dan kun je eigenlijk twee dingen doen: ertegen vechten of accepteren, En aangezien het dus zo is dat als autoriteiten iets beweren het dan wel moet kloppen dan heeft het niet veel zin om daartegen te gaan verzetten, helemaal in deze tijden van onrecht. Dan ben ik maar “gek” blijkbaar en kan ik het alleen accepteren. Wat dus wel verdrietig maakt, heel verdrietig eigenlijk. En verdriet is juist weer iets in deze keiharde wereld wat je niet kunt gebruiken.

Dus hoe dan ook wordt 2019 denk een jaar van acceptatie voor mij althans denk ik.

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

4 reacties op 2019 jaar van accepteren?

 1. Bram Volkers schreef:

  Abel laat je niet gek maken. Duidelijk is dat zij iedereen die nog gewoon logisch kan denken en dus bv het nieuws niet gelooft of de verkiezingen of peilingen , of hun beweringen over wetenschap , voor gek of “verward” willen wegzetten.
  Op basis van niets , alleen dat.
  Dat is het ergste soort misdaad dat er is , en het zal dus ook niet lang standhouden.
  Dat is dan weer een hele troost. Daar word aan gewerkt.
  Groetjes !

 2. Myra schreef:

  Beste Abel,
  Acceptatie is het beste. Als je een tijd lang overspannen bent en je huis niet uitkomt dan kleur je buiten de lijntjes. Niets aan te doen. Misschien zou de wijkagent dat eigenlijk zelf ook wel willen.
  Gewoon rustig blijven adem halen. Alles gaat voorbij en alles komt uiteindelijk goed.
  Sterkte

  • Abel Fris schreef:

   Bedankt voor je reactie Myra maar dat was jaren geleden. Ergens in 2007 dacht ik. De gevolgen merk ik nog en volgens mij steeds meer mensen hebben last daarvan van burn-out en overspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.