Brief aan de burgemeester en korpschef (heet nu politiechef)

Onderstaande brief heb ik eind december 2017 aan de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb en de politiechef verstuurd. Omdat ik vermoed dat politie gegevens uit mijn dossier aan buren heeft gelekt met grote negatieve gevolgen zoals psychiatrisering en criminalisering zelfs terwijl ik nooit iets strafbaars heb gedaan. Hiernaast heb ik een brief verstuurd om een afschrift te krijgen van mijn politiedossier. Op deze brief heb ik 24 januari 2018 antwoord gekregen van de politie dat ik geen afschrift kan krijgen van mijn politiedossier maar het alleen mag inzien op het hoofdbureau maar daarvoor een nieuw verzoek moest sturen voor een afspraak. Hierover vervolgens gebeld met politie en nu gaat men mij terugbellen voor een afspraak want men moest eerst het dossier ‘klaarmaken’ voor inzage, er werd letterlijk gezegd passages verwijderen want mag niet alles inzien ivm privacy bijvoorbeeld. En er stond blijkbaar behoorlijk wat in maakte ik uit het telefoongesprek op terwijl ik dus nog nooit iets strafbaars heb gedaan laat staan in aanraking ben geweest met politie.

=====

BRIEF

=====

Geachte burgemeester Aboutaleb en politiechef Pauw,

Ik wil u een probleem voorleggen. Ik wil allereerst stellen dat ik nooit iets strafbaars heb gedaan zoals u ook kunt terug zien in mijn strafdossier of politiedossier, blanco. Mijn eer en goede naam zouden dus onaangetast horen te zijn. Echter kwam een buurvrouw van Arrheniusweg ***, mevrouw ******, een tijd geleden aanzetten met een ernstige psychiatrische omschrijving van mijn persoon met de vraag wat voor ergs ik wel niet allemaal gedaan heb. Die omschrijving was haar verteld zo vertelde zij. Ik was uiteraard zeer verbaasd hierover en het schijnt dat de wijkagent (die nu met pensioen is) dat aan haar verteld heeft.

Zo’n omschrijving is een ernstige psychiatrisering en ook criminalisering want die persoon dacht dat ik dan wel iets ernstigs gedaan moest hebben. Ik heb daar nooit enige aanleiding voor gegeven. Het verspreiden van dit soort roddels en laster is uiteraard kwalijk. Het enige wat er gebeurd is dat ik ergens in 2009 uit mijn hoofd overspannen ben geraakt en werkloos raakte. Doordat ik maanden niet mijn woning uit kwam (boodschappen via Albert.nl) is er toen een GGZ wijkteam ingeschakeld nadat familie aan de alarmbel had getrokken. Bij dat GGZ wijkteam was ook zijdelings een wijkagent betrokken die ik nooit gezien heb maar die bij bepaalde overleggen van dat GGZ team aanwezig was. Die heeft mogelijk wat in mijn dossier hierover genoteerd. GGZ heeft het toen een label gegeven omdat zij anders geen vergoeding krijgen van zorgverzekeraars want burn-out was geen officiële label.

Maar deze informatie hoort niet in mijn politie dossier en het is ook iets persoonlijks. Overspannen raken is geen strafbaar feit. Die informatie uit mijn dossier gaat nu een eigen leven leiden, wordt aan andere bewoners verteld, zelfs de huismeester van onze flat is er mee bekend, andere bewoners horen er van want zo’n verhaal gaat als een lopend vuurtje waardoor mijn eer en goede naam wordt aangetast. Waarom ligt zulke persoonlijke informatie gewoon op straat?

Kunt u het zich voorstellen hoe het is om als crimineel of als psychiatrisch patiënt gezien te worden zonder ook maar ooit iets misdaan te hebben of ook maar de minste aanleiding te hebben gegeven. Werken en overspannen raken lijkt me geen aanleiding.

Zulke informatie hoort niet in mijn dossier en toch helemaal niet verspreid te worden? Er zou hoogstens in mogen staan dat ik een burn-out heb gehad maar wat heeft politie daarmee te maken als ik verder nooit aanleiding heb gegeven.

Afgezien van één ding: een brief aan het koningshuis ergens in 2007/2008 uit m’n hoofd. Maar ook daar is niets strafbaars aan.

Ik maak me ernstig zorgen over de verkeerde informatie die in mijn dossier staat omdat ik zo dus zonder reden als ‘verward persoon’ neergezet kan worden en heer Pauw laatst in het nieuws zei dat verwarde personen dodelijker zijn dan terroristen. En daar sta ik dan tussen? Met nooit iets misdaan, noch ooit aanleiding gegeven? Afgezien van een briefje? Lijkt me absurd maar aangezien de wijkagent wel dit soort roddels over mij verspreidt niet vreemd om te vermoeden. Ik probeer wat van het leven te maken hoe moeilijk dat ook gaat door vooroordelen en beschadigingen wordt het steeds moeilijker.

Ik wil u dan ook vragen al deze gegevens uit mijn politiedossier te verwijderen. Immers heb ik daar nooit aanleiding voor gegeven afgezien van een briefje en een burn-out wat beide niet strafbaar is en iets persoonlijks is.

Mijn eer en goede naam zijn aangetast door het verspreiden van verkeerde informatie. Gelukkig zien de bewoners ook in dat van die roddels die verspreid zijn niets klopt maar in eerste instantie ben ik wel beschadigd plus dat die mevrouw ****** -die toch bij politie bekend is met een waslijst aan conflicten en zelfs recent een buurman heeft mishandeld- eieren voor mijn deur heeft gegooid daardoor en voor heel veel problemen heeft gezorgd ook met de verhuurder Havensteder. Door diezelfde roddels heeft zij ervoor gezorgd dat de bewonerscommissie van onze flat opgeheven is bijvoorbeeld. En Havensteder blijft beweren dat een bewonerscommissie niet hoeft, zelfs al is dat wettelijk geregeld.

Het zit mij totaal niet lekker dat dit soort roddels over mij verspreid worden.

Door dit soort praktijken wil ik verhuizen uit Rotterdam, maar heb daar de financiële middelen niet voor. In een rechtvaardige samenleving zou ik hiervoor financieel gecompenseerd dienen te worden.

Mocht er nog iets onduidelijk zijn, zou ik willen vragen aan de politie/overheid eerst eens met mij te praten of dat soort informatie nou wel klopt. Scheelt heel veel onduidelijkheid.

In afwachting van uw reactie verblijf ik.

Hoogachtend,

Abel Fris

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

8 reacties op Brief aan de burgemeester en korpschef (heet nu politiechef)

 1. Tukker schreef:

  Dit moet je niet via de politie zelf spelen want die gaan zich zelf indekken (lees: verwijderen wat je niet mag zien).
  Maar goed, zodra je inzicht hebt gehad in jouw dossier en je ziet redenen om aan te nemen dat er informatie uit is verwijderd/ontbreekt uit het orignele dossier kun je het daarna het best een advocaat in de arm nemen, deze kan veel verder gaan om de informatie te verkrijgen en eventueel via de rechter uit jouw dossier (wat geen dossier mag heten in deze) laten verwijderen en als er goede aanleiding is wie dit heeft gelekt te vervolgen voor laster en smaad. Is dat de ex-wijkagent dan maakt het deze zaak nog ernstiger en zal vervolging bijna zekers gebeuren.

 2. Abel Fris schreef:

  He Tukker, bedankt voor je reactie. Ik heb inzage gehad, moet er nog over nadenken want heb dus niet overal inzage in gehad, twee ‘dossiers’ zijn voorgelezen en waren heel vaag. Heb toch echt idee dat sprake is van vooroordelen die dan ook keer op keer worden bevestigd. Krijg je soort tunnelvisie effect.

  • Tukker schreef:

   Beste Abel,

   ik weet precies wat je bedoelt. Zelf ben ik al meer dan 20 jaar chronisch depressief en chronisch PTSS en het idiote er aan is dat ik het heb overgehouden door toe doen van de politie. Lang verhaal, ga ik verders niet over in,ook niet belangrijk maar ook daar speelde tunnelvisie een hele grote rol en speelt nu nog een rol in de nasleep van dit.
   De wijkagent hier en politie algemeen in deze plaats weet wat ik er aan over heb gehouden, ook nooit excuses gehad maar zit wel zwaar aan de medicijnen om de dag door te komen en ja, je krijgt meteen een stempel op je van hen uit dat je zgn psychisch niet stabiel bent. Waar halen ze het lef vandaan?
   Ik herken dus vele punten uit jouw verhaal en ook de gevoelens die daarbij komen kijken. Dat ik depressief ben en PTSS heb betekend niet dat ik/jij gestoord ben of een gevaar ben voor de omgeving maar zo gaan ze inderdaad wel met je om.
   Ik kan je ook nog wat anders aanraden en dat is contact op te nemen met de rijksrecherche maar dan moet je wel goede overtuigende redenen hebben om aan te nemen dat die ex-wijkagent de bron van de lek is. Als je iemand kunt vinden die dat kan bevestigen sta je heel sterk. Ik had gelukkig getuigen die dit onder ede wilden verklaren dus was de zaak heel makkelijk en werd 1 van die agenten ontslagen daar hij zijn ambtsgeheim had verbroken en daar hij chantabel was geworden door dit alles.
   Ook zou ik je adviseren om een rechtsbijstandverzekering te nemen als je die nog niet hebt, dat gaat je veel geld schelen m.b.t. advocaten, juridische prcedures en eventuele rechtzaken etc en neemt je veel werk uit handen en je zult meer informatie kunnen verkijgen door de advocaat van de rechtsbijstandverzekering.

   De enigen die gek zijn, zijn zij, niet jij en blijf je dat ook altijd herinneren. Het zegt meer over hen dan over jouw.

 3. 188bet schreef:

  Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back
  to your weblog? My website is in the very same
  niche as yours and my visitors would certainly benefit from a lot of the information you provide here.
  Please let me know if this ok with you. Regards!

 4. keonhacai schreef:

  An intriguing discussion is worth comment. There’s no doubt that that you
  ought to write more about this subject, it may not be a taboo subject but generally people do not discuss such topics.
  To the next! Kind regards!!

 5. Jona schreef:

  I couldn’t resist commenting. Well written! I seriously love
  your blog.. Pleasant colors & theme. Did you build this web site yourself?
  Please reply back as I’m wanting to create my own site and
  want to know where you got this from or exactly what the theme is called.
  Kudos! I really like what you guys are usually up too.
  This kind of clever work and coverage! Keep up the fantastic works guys I’ve added you guys to our blogroll.
  http://cspan.org

 6. 3d models schreef:

  It’s hard to come by experienced people
  about this topic, however, you seem like you know what you’re talking
  about! Thanks

 7. Racing Tips schreef:

  You ave made some decent points there. I checked on the web for more information about
  the issue and found most individuals will go along with your views oon this site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.