De Nieuwe Wereld Orde is geen complottheorie

Jan Dijkgraaf, (ex-HPdetijd en Powned) is een nieuw initiatief gestart: the Post Offline, een soort verzetskrant op papier. Op Twitter vroeg hij of iemand een stuk over de Nieuwe Wereld Orde kon schrijven. En dat heb ik gedaan. Na in eerste instantie wat over en weer gemaild heeft Jan na paar dagen besloten niet te publiceren. Naar echte reden blijft beetje gissen. Maar goed oordeel zelf.

De Nieuwe Wereld Orde is geen complottheorie

De Nieuwe Wereld Orde is geen complottheorie, Bush sr. noemde het al eens openlijk in zijn ‘state of the union’, de jaarlijkse speech voor het Amerikaanse congres, in 1991:

“What is at stake is more than one small country; it is a big idea: a new world order, where diverse nations are drawn together in common cause to achieve the universal aspirations of mankind — peace and security, freedom, and the rule of law. Such is a world worthy of our struggle and worthy of our children’s future.”

“Wat er op het spel staat is meer dan alleen een individueel land; het is een visie: een Nieuwe Wereld Orde, waar verschillende landen met elkaar naar een gezamenlijk doel werken om universele waardes voor de mensheid -vrede, veiligheid, vrijheid en wetten- te bewerkstelligen. Zo’n wereld is het waard om naar te streven en de toekomst van onze kinderen waard.” Vrij vertaald.

We vliegen met alle gemak de wereld over, bestellen producten in China, communiceren wereldwijd via internet met elkaar: bij deze nieuwe wereld hoort een Nieuwe Wereld Orde en daar zijn regels en wetten bij nodig die wereldwijd gelden alleen al voor veiligheid en vrijheid bijvoorbeeld en bijbehorende instituties die deze wetten en regels horen te gaan handhaven. Die noodzaak zien we ook alleen aan het recente Facebook schandaal waaruit blijkt dat men het niet zo nauw neemt met privacy. Een wereldwijde waakhond had dit kunnen voorkomen en Facebook op de vingers kunnen tikken.

Vergelijk de wereld met een bedrijf met aandeelhouders en dat de rijkste families op aarde de aandelen bezitten. Zij stellen vervolgens directeuren aan en bepalen het te voeren beleid op wereldschaal en hoe de wereld eruit gaat zien in deze Nieuwe Wereld Orde. De aandeelhouders zijn de op internet en social media veelgenoemde families zoals Soros, Rothschilds, Rockenfellers, koninklijke families en wat minder bekende families zoals Warburg bijvoorbeeld. Op bijeenkomsten zoals Bilderberg en Davos bespreken zij de NWO agenda en ook in kleinere minder bekende informele bijeenkomsten. Agendapunten zouden onderwerpen zijn als de Europese Unie, massacontrole met digitale sleepnetten bijvoorbeeld, promoten van LGBT en transgenderisme en het afschaffen van cashgeld. Opkomen van de cryptocurrency is daar een voorbode van. Zij promoten vervolgens hun agendapunten en financieren allerlei organisaties die hun belangen dienen. Soros financiert via zijn Open Society Policy Center organisaties die zijn belangen dienen zoals de LGBT beweging.

In Nederland worden onderwerpen als de NWO vaak taboe verklaard door het als “complot” weg te zetten. Hou het volk dom en ongeïnformeerd -vroeger kerk en nu de fake massamedia- dan houden de banken en overheid het volk arm. Maar er hoort juist over dit soort onderwerpen als de Nieuwe Wereld Orde openlijk gediscussieerd te worden.

De Nieuwe Wereld Orde staat nu nog in de kinderschoenen en is te vergelijken met een kind dat eigenlijk geen regels en wetten wil maar alleen wil spelen en doen waar het zelf zin in heeft. Landen, multinationals willen zelf doen waar ze zin in hebben. Een kind dat nog opgevoed moet worden, manieren aangeleerd worden, discipline en zo is het ook met huidige wereldsituatie en de wereldgeest, dat van een jong kind. De Nieuwe Wereld Orde is dus niet alleen iets dat ons wordt opgelegd maar het is een natuurlijk proces, onderdeel van het groeiproces van deze wereld. Dat wij mede moeten aan- en bijsturen en niet op beloop moeten laten gaan.

De Nieuwe Wereld Orde gaat er hoe dan ook komen. De vraag is alleen hoe en in welke vorm. Hoe gaat dit kind volwassen worden? Wij en volgende generaties gaan dit bepalen.

 

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.