Hersenlozen op Twitter

Jullie kennen allemaal Ebru Umar ook al willen sommigen dat niet: de befaamde columniste van Metro. Intimi van media/propaganda netwerken ter rechterkant van het politieke theater. Ebru is naast schrijvertje ook huisjesmelker, koopt allerlei panden in Rotterdam, verbouwt en verhuurt het en woont zelf in kapitaal pand waar ze vele foto’s van plaatst op haar twitter account. Zo herkende ik het adres en dacht: eens een keer kijken. Interesse gewekt, vrij land, vrije nieuwsgaring. Leuk toch? Dus ik op m’n fietsje gestapt, camera mee en fotootje gemaakt van het pand. De foto is verder helemaal niet te herkennen, niemand zou adv van mijn foto kunnen bepalen waar dat huis is, echt niemand maar dan ook niemand. Terwijl haar eigen foto’s wel duidelijk te herkennen zijn waar het is, althans wel voor mij dus.

Ik twitterde de onherkenbare foto met bijbehorende tekst iets van “welke net ontslagen metro columniste woont hier @UmarEbru”. Leuk toch?

Eerst retweette zij mijn tweet met tekst “kopen?” om daarna retweet te plaatsen: “Je bent een lul en je weet dat”, of zoiets. Prima, verder niet zo belangrijk maar dan onderschat je dus de hersenlozen op twitter. Want zo’n framende tweet is reden voor zwakzinnigen om schuimbekkend te reageren met “waarom maak jij foto’s van haar huis” daar kwam het op neer. Dat mocht volgens een paar tokkies niet. Een beetje zoals het volk waar zij juist altijd kritiek op heeft: “waroem jij fotto maken, waroem, mag niet, iesj verboden, mag niet, alliesj verboden anders jij groot probleem.”

Moet je voorstellen: een columniste die altijd over vrijheid van meningsuiting schreeuwt, waar vrije nieuwsgaring bij hoort en vrijheid om foto’s te maken dus ook, uitgerekend een paar zwakzinnige volgers van haar gaan dan zeggen dat je geen fotootje van haar huis mag maken, onherkenbaar. En doen net of ik haar adres kenbaar had gemaakt wat pertinent niet zo was.

Één iemand wist het helemaal bont te maken, diegene beweerde dat de foto door mij geplaatst zou zijn als oud zeer omdat Jan Dijkgraaf ooit een blogje van mij niet had gepubliceerd. Moet je even voorstellen hoe gestoord zulke mensen zijn. Wat heeft Jan Dijkgraaf hiermee te maken? Het kan natuurlijk ook gewoon zwakzinnig ophitsen zijn van zo’n figuur maar man hoe laag. En waarom? Waarom zou je op zo’n lage manier mij zwart moeten maken? Wat heb ik gedaan? En waarom zou ik oud zeer tegen Dijkgraaf moeten hebben? Omdat hij m’n blogje niet had geplaatst? Ja dat vond ik toen jammer en stukje over geschreven en that’s it. Waarom zou dat verder boeien? Als ik boos zou moeten zijn op iedereen die mijn sollicitatie ooit heeft afgewezen zou ik geen leven hebben. Zegt toch meer iets over zulke mensen? Zwaar gestoord. Dit soort mensen blijken een soort NSB mentaliteit te hebben dat je als jood, ongeacht wat je doet, alles fout is of dat achter alles kwade bedoelingen schuilen.

De dag erna moest Dijkgraaf het zelf ook nog even opnemen voor zijn buddy Umar en twitterde (geparafraseerd): “wat jij doen, geen fotto, geen fotto, ik weet waar je huis woont”. Ik was ook nog een “NWO-gekkie” volgens “Jan Dijklul“.

Zelf nooit echt bezig gehouden met de NWO, de New World Order, misschien één blog en wat tweets maar speciaal op zijn verzoek een blogje erover geschreven en dan word je, als dank, uitgescholden voor “NWO-gekkie”. Voor Dijkgraaf heel normaal, moet ook wel want het propaganda netwerkje waar hij deel van uitmaakt moet het niet zo hebben van alternatieve media en meningen. Daar is juist Dijkgraaf voor om “demense” wat bezig te houden met allerlei onderbuik scheten en geschijt. Dat willen demense. Soort rattenverzamelaar.

Maar man gelukkig hebben we mensen zoals Umar die het altijd opnemen voor vrijheid van nieuwsgaring en dergelijken. Oh nee toch niet in plaats daarvan word je goedkoop geframed en leven we in een soort islamitische dictatuur met zo haar eigen onnavolgbare wetten en regels waar er één van is dat je geen onherkenbare foto’s van huizen mag maken als jood. Althans volgens paar hersenloze tokkies dan. En dat is gelijk ook het probleem van twitter: steeds meer debielen en mensen zonder enige vorm van basiskennis whatsoever die van alles uitbraken.

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.