Zwarte Piet in perspectief

Bizar dat alles kan in Nederland: rechten inperken, flexwetten, 10 jaar van loonmatigingen, jaren van bezuinigen, giga fraudes, corruptie allemaal prima tot afschaffen van dividendbelasting aan toe althans voornemen, MAAR KOM NIET AAN ZWARTE PIET want dan is er opeens wel protest. Namelijk snelweg geblokkeerd, protestactie tegen Anti-Zwarte Piet betogers. Seponeren die zaak zou ik zeggen dan zou er verder weinig aan de hand zijn maar dit gebeurt niet in een extreem gepolitiseerde D66 rechtsstaat. Daar wordt het als kans aangegrepen om politiek beleid aan de protesteerders op te leggen.

Er zijn twee kampen: ene kamp de anti-Zwarte Piet betogers, zijn dus tegen zwarte Piet. Kan ik me voorstellen want Zwarte Piet staat immers voor stereotyperingen die niet echt leuk zijn:  Soewarte Piet is dom, Soewarte Piet is lui, is stout geweest etc. Hartstikke leuk denken ouders van kinderen maar misschien niet zo leuk als je erover nadenkt voor anderen. Onbewust en/of bewust krijgen kinderen deze stereotyperingen mee.

En in het andere kamp ouders van kinderen die zich van geen kwaad bewust zijn. Als kind hebben zij dit feest zo meegekregen dus zo hoort het eenmaal. En dit zijn nou eenmaal onze tradities, als je hier wil wonen hoor je dat te respecteren.

Voor beide valt wat te zeggen.

Achter de anti-Zwarte Piet beweging zit misschien ook een stukje globalistische agenda, immers wil de globalistische elite steeds meer mensen naar Europa en Nederland halen en daarbij past dan niet zo’n Sinterklaas feest van witte baas met zwarte knechten. En die volksverhuizing is vervolgens weer bedoeld om vooral iedereen arm te houden en de 1% elite rijker te maken. Maar dit speelt voor de meeste pro Zwarte Piet misschien niet echt mee. Die willen hun kinderfeest behouden terwijl het voor kinderen niet uitmaakt of Piet nou roetvegen heeft of wit of geel is, die hoeven niet perse de Soewarte Piet is beetje dom, soewarte Piet is stout te horen ook al lijkt dat zo leuk. Dus die middenweg is prima. Er zijn veel ernstigere zaken om druk over te maken.

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

3 reacties op Zwarte Piet in perspectief

  1. Egni schreef:

    KOZPwordt gezponsord door Soros. Zegt dat niet genoeg?

  2. Jan Zeddam schreef:

    “Soewarte Piet is dom, soewarte Piet is lui, is stout geweest” says who? Ter plekke allemaal zelf bedacht? Om eigen gelijk te onderbouwen? Knap hoor!

  3. Abel Fris schreef:

    Weet niet waar jij was toen sinterklaas gevierd werd maar er werd altijd gezegd dat Zwarte Piet beetje stout is en de roe krijgt en zulke dingen. Of dat Zwarte Piet beetje dom is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.